Csokis keksz második felvonás



A csokis keksz az egyik  gyengém, de sajnos (vagy nem sajnos) mikor ilyet készítek, mire észbe kapok addigra az összes eltűnik a dobozból. Korábban azt hittem birtokában vagyok a tökéletes csokis keksz receptjének, de tévedtem. A netet böngészve ugyanis (állandóan recepteket olvasgatok:)) szembe jött Pierre Hermé csokis keksze és gondoltam egye fene, adok egy esélyt neki. Most elárulom mitől jobb: sokkal, de tényleg sokkal ropogósabb mint a korábbi verzióm. Az eredeti recepthez képest itt is el kellett vennem a cukor mennyiségből jócskán, mert soknak ítéltem és a liszt egy részét is teljes kiőrlésű tönkölyre cseréltem. Reggel már landolt is a kis elsősöm uzsidobozában, csak hogy jobban menjen a fránya tanulás :)


Pierre Hermé csokis keksze

Hozzávalók:
110 g puha vaj
70 g porcukor
80 g barna cukor
1 tojás
vaníliakivonat
180 g finomliszt
45 g tk. tönköly liszt
1/2 tk. sütőpor
1 csipet só
175 g étcsokoládé csepp

A vajat kétféle cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a vaníliát és az egy tojást.
Egy másik tálban keverjük össze a kétféle lisztet, a sót és a sütőport. Folyamatos keverés közben adjuk hozzá a vajas részhez, és dolgozzuk egyneművé. A legvégén tegyük bele a csokoládét.
Egy sütőpapíros tepsire adagoljuk ki fagyikanállal a tésztát és lapogassuk le. Hagyjunk közte helyet, mert terülni fog. 170 C-os előmelegített sütőben süssük 10 percig. Ha megsült, ne vegyük le egyből  a papírról, mert még puha. Ha kihűlt finom, ropogós lesz a kekszünk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések