Lélekmelegítő


Tudjátok mi a jó ebben a nagy hidegben. Ha őszinte akarnék lenni, akkor azt mondanám, hogy semmi. De a napokban a késő esti órákban kekszet sütöttem, amit sütés előtt kicsit hűteni kellett és nem volt hely a hűtőben. Gondoltam, milyen jó, hiszen az erkélyen hideg van, így oda is kitehetem, hogy azután ilyen csodaszép oreo utánzat finomságok születhessenek. Ugye milyen más ebből a szemszögből nézni a világot? :)


Házi Oreo II.

Hozzávalók:
230 g vaj
150 g porcukor
1 tojás
280 g finomliszt
65 g kakaópor
1,5 teáskanál sütőpor
vaníliakivonat
1 teáskanál só
a krémhez:
200 g fehér csokoládé
1 dl tejszín
fél rúd vanília

A vajat és a cukrot keverjük habosra Adjuk hozzá a tojást és a vaníliát, verjük tovább, amíg egynemű lesz. Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a kakaót, a sót és a sütőport, majd adjuk a vajas masszához. Jól elegyítsük össze és a tésztát halmozzuk folpackra, lapítsuk ki, csomagoljuk be és hűtsük hűtőben kb. 1 órát. 
Amíg hűl készítsük el a krémet. A csokit daraboljuk fel, a tejszínt forrósítsuk fel és öntsük a csokoládéra. Tegyük bele a vaníliát és hagyjuk állni pár percig, amíg a csoki megolvad. Keverjük össze és ezt is tegyük hűtőbe. 
A sütőt melegítsük elő 180 C-ra. A tésztát vegyük ki a hűtőből és nyújtsuk ki 2-3 mm vastagságúra. Szúrjuk ki tetszőleges formára, pakoljuk a tepsire és süssük a kekszeket 10-12 percig. Tegyük félre hűlni.
Ha a kekszek kihűltek és a krém is kenhető állagú, töltsük meg és élvezzük a finom ropogós édességeket.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések