Kókuszbomba


Tudom, hogy nagyon sokatoknak gondot okoz, hogy mit kezdjen az innen-onnan megmaradt tojás fehérjével. Én is sokáig voltam így, de most már ott tartok, hogy kifejezetten gyűjtöm azokat a recepteket, amelyek a tojásfehérje hasznosításának témakörét tárgyalják. David Lebovitz ezirányú receptje már jó régóta szerepel az elkészítendő listámon, de a hétvégén végre nekifutottam.
A recept eredeti neve kókuszos macaron, ami csak annyiban hasonlít az általunk ismert macaranhoz, hogy ez is tojásfehérjéből készült. Egyébként egy gyors és mennyei ízű finomság a rohanó hétköznapokon.


Kókuszos-csokoládés bomba

Hozzávalók:
4 tojás fehérje
150 g cukor
200 g kókuszreszelék
35 g liszt
vaníliakivonat
1/4 teáskanál só
70 g étcsokoládé

Egy edényben keverjük össze a tojásfehérjét, a cukrot és a sót. Alacsony lángon kezdjük el melegíteni. Nem kell főzni, elég csak addig hogy langyos legyen. A tojás így egy kicsit fellazul. 
A kókuszreszeléket és a lisztet keverjük össze és öntsük a tojásfehérjéhez. Adjuk hozzá a vaníliakivonatot és pár percig kevergessük. Tegyük félre hűlni.
Amikor kihűlt a massza, formázzunk diónyi golyókat és sorakoztassuk sütőpapíros tepsire. 180 C-os előmelegített sütőben süssük 15-18 percig, amíg aranybarna színt kap. Hűtsük ki a golyókat.
A csokoládét olvasszuk meg és mártsuk meg benne a golyókat. 


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések