Zacher professzor



Én nem sorozat, hanem főzősműsor függő vagyok. Sajnos nem sok időm jut hódolni a szenvedélyemnek, de amikor van rá lehetőség, akkor legtöbbször a TV paprika előtt kötök ki. A legtöbb műsor receptjei általában a csatorna honlapján is megtalálhatóak, én most azonban egy olyanba futottam bele, aminél a pontos receptet még magában az adásban sem árulták el. Viszont annyira megtetszett az új hullámos Sacher torta, hogy megalkottam a tévében látottak alapján a saját verziómat. (A piskóta receptjéért hálás köszönet Farkas Vilmosnak, mert az egyszerűen tökéletes.) A sárgabarackréteghez 1 kg barackból készítettem szószt, a maradékot pedig lefagyasztottam, hogy télen is bevethessem ezt az isteni desszertet. Csodás csokis piskótán enyhén fanyar sárgabarackzselé, a tetején pedig habosított ganache. Kell ennél több?


Sacher szelet

Hozzávalók:
a piskótához:
4 db tojás
25 g porcukor
100 g barna cukor
80 g liszt
80 g vaj
80 g étcsokoládé
12 g kakaópor
a sárgabarackzseléhez:
25 dkg sárga barack
6 dkg cukor
90 ml víz
fahéj ízlés szerint
3 lap zselatin
a csokoládéréteghez:
10 dkg étcsokoládé
1 dl tejszín

Először a piskótát süssük meg. A lisztet a kakaóporral keverjük össze. A csokoládét olvasszuk meg vízgőz fölött. A vajat a porcukorral verjük habosra. A tojásokat válasszuk ketté és a sárgáját adjuk a kihabosított vajhoz. Ne keverjük túl sokáig, mert akkor omlós lesz a piskóta. Adjuk hozzá az olvasztott csokoládét. A tojásfehérjét a barna cukorral verjük kemény habbá és keverjük a csokis részhez.Végül adjuk hozzá a kakaóporral elkevert lisztet. 18*21 cm-es sütőpapírral bélelt tepsiben 165 C-on süssük kb. 25-30 percig. Tűpróbával ellenőrizzük. Ha kisült, tegyük félre hűlni.
Készítsük el a sárgabarack zselét. A vízből és a cukorból készítsünk cukorszirupot, majd tegyük bele a darabokra vágott barackot és a fahéjat. Főzzük néhány percig majd turmixoljuk simára. A zselatinlapokat áztassuk hideg vízbe, majd keverjük a még meleg szószba. Hagyjuk egy picit hűlni, majd öntsük a kihűlt piskótára. Tegyük hűtőbe amíg a barackzselé megdermed. 
A csokis részhez a tejszínt melegítsük fel és tördeljük bele a csokoládét, hogy megolvadjon. Tegyük hűtőbe dermedni. Amikor már megdermedt, vegyük ki a a hűtőből és habverővel habosítsuk ki. Simítsuk a habot a zselére vagy töltsük habzsákba és nyomjunk kis halmokat a felszeletelt sütik tetejére.






Megjegyzések

Népszerű bejegyzések