Édes bűnök


Ha egyszer lesz egy kis kávézóm/cukrászdám, minden kávé és tea mellé ilyen kekszet fogok kínálni, mert egyszerűen mennyei. Vajas, vaníliás, ropogós, igazi bűnbeesés, amelynek fogyasztását nagyon nehéz abbahagyni. A boltban kapható vaníliás karika bizony a kanyarban sincs ehhez a kekszhez képest!
Az elkészítés maximális sikere érdekében beruháztam egy széles kinyomócsőre, mert az itthoni standard csövekből nem igazán lehetett kinyomni a tésztát. Azt hiszem minden forintot megért, mert mutatós kis kekszeket lehet vele formázni. Úgyhogy most kimegyek a konyhába és elcsenek egyet, csakis egyet!:)


Vaníliás vajas kekszek 

Hozzávalók:
25 dkg vaj
20 dkg porcukor
40 dkg liszt
2 egész tojás+1 tojás sárgája
1/2 teáskanál sütőpor
csipet só
2 rúd vanília
20 dkg étcsokoládé

A vajat a porcukorral habosra keverjük. A lisztet a sóval és a sütőporral elkeverjük. A vajas masszába egyenként beleütjük a tojásokat és a tojás sárgáját, közben folyamatosan keverjük. Hozzáadjuk a két rúd vanília kikapart magját, majd a lisztet. Amikor már jól elkeveredett a liszt és összeállít a tészta, habzsákba töltjük kis adagonként. A habzsák végére olyan díszítőcsövet tegyünk aminek széles a vége, hogy a tészta kis tudjon jönni belőle. Én wilton 6B típusút használtam, és ilyen csodaszép kekszek lettek belőle, amit többféleképpen is lehet formázni. Sütőpapíros tepsire nyomjuk a tetszőleges formákat, úgy, hogy hagyunk közte helyet, mert még nőni fognak. 180 C-os sütőben 6-7 perc alatt készre sütjük. Figyeljünk oda a kekszekre, mert hamar megbarnulhatnak. Kivesszük a sütőből és még pár percig hagyjuk hűlni a tepsiben, csak utána rakjuk rácsra. Amikor az összes keksz kisült és kihűlt, az étcsokoládét felolvasztjuk. A kekszeket a csokiba mártjuk, majd visszapakoljuk a sütőpapíros tepsire és hagyjuk dermedni.




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések