Az édenkert íze


Amikor megkérdezem Kakaórockert, hogy mit süssek reggelire, az esetek elég nagy százalékában érkezik az a válasz, hogy kókuszkockát. Én meg húzom a számat, hogy az milyen unalmas, mert ennél sokkal izgalmasabb sütik is vannak... Persze néha azért a kedvében járok (meg egyébként szerintem mindig:)) és elkészítem neki a hagyományos kókusz kockát. A legutóbb azonban változtattam a jól bevált recepten egy kicsit. A piskóta ezúttal nem a hagyományos mézes, hanem joghurtos alappal készült el, a közepébe pedig egy kis málnalekvárt tettem, hogy ezáltal még ízesebb legyen. A siker természetesen nem maradt el, Kakakórocker boldog volt, sőt egyetlen kislányomról is kiderült így több mint öt év után, hogy mégis szereti a kókuszt.


Málnás kókusz kocka

Hozzávalók.
a piskótához:
170 g liszt
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
1/2 teáskanál só
2 tojás
150 g cukor
1,25 dl olaj
1,25 dl joghurt
a csokimázhoz:
70 g vaj
2,5 dl tej
45 g kakaópor
100 g porcukor
a töltelékhez:
4 evőkanál málnalekvár
120 g mascarpone
a hempergetéshez:
100 g kókuszreszelék

A piskótához keverjük össze egy tálban a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót. A tojásokat a cukorral és a vaníliával verjük habosra. Adjuk hozzá az olaj felét, majd a lisztes keverék felét, közben jól keverjük el az egész masszát. Adjuk hozzá a többi olajat és a lisztet és ezt is keverjük bele. A legvégén a joghurtot tegyük bele, majd az egész masszát öntsük egy kivajazott tepsibe. Melegítsük elő a sütőt és 180 C-os süssük 15-20 percig. Közben ellenőrizzük a tésztát, hogy megsült-e.
Vegyük ki a sütőből és tegyük félre hűlni. Készítsük el a csokimázat.
A tejet és a vajat melegítsük össze, majd habverővel keverjük hozzá a kakaóport és a cukrot. Sűrítsük be és ezt is tegyük félre egy kicsit hűlni.
A kihűlt piskóta szélét vágjuk le, majd vágjuk két lapra. Az egyik lapot kenjük meg a lekvárral a másikat pedig a mascarponéval és borítsuk egymásra. Ezután vágjuk egyforma kockára és mártsuk meg a csokimázban, majd hempergessük kókuszreszelékbe. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések