Tökéletes összhang


Ha azt mondom, hogy a hozzávalók olívaolaj és citrom, akkor biztos mindenkinek egy salátaöntet vagy a csirke pác jut az eszébe. Nem-nem, újra egy kis finomságot hoztam a közel sem forró csodás napokra.

Ez aztán egy szuper gyors süti. Fél óra alatt elkészül ez az eszméletlenül citromos könnyű finomság, aminek az extra szűz olívaolaj adja meg a pikantériáját. Egy szelet sosem elég belőle és ha esetleg nem fogy el azonnal, hűtőben még el is áll néhány napig úgy, hogy ugyanolyan puha és finom marad.



Olívás-citromos kocka

Hozzávalók:
a tésztához:
4 nagy tojás
170 g barna cukor
120 g extra szűz olívaolaj
1 nagy citrom leve és héja
140 g finomliszt
1/2 teáskanál sütőpor
csipet só
a krémhez:
250 g mascarpone
3 evőkanál porcukor
1 dl tejszín
1/2 citrom leve
a díszítéshez:
kandírozott citromhéj
1 citrom reszelt héja

Melegítsük elő a sütőt 180 C-ra.
A tojást a cukorral verjük habosra, amíg kifehéredik. A lisztet, a sütőport és sót keverjük össze egy tálban. Az olívaolajba facsarjuk bele a citrom levét. 
A tojásos habhoz adjuk hozzá az olívaolajat, majd szitáljuk bele a lisztet. Reszeljük bele a citrom héját és egy spatulával keverjük egyneművé. Egy 22*37 cm-es tepsit vajazzunk ki és öntsük bele a tésztát. Toljuk a sütőbe és süssük 15-20 percig, közben ellenőrizzük. Ha megsült hagyjuk kihűlni, addig készítsük el a krémet.
A mascarponét a tejszínnel, a citromlével és a cukorral keverjük habosra és kenjük a kihűlt piskóta tetejére.Szórjuk meg kandírozott citromhéjjal és a citrom héjával, majd vágjuk szeletekre.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések