A cukkini új arca


Amíg csak kitart a szezonja, minden egyes szombaton veszek a piacon friss cukkinit, hogy a következő héten valami finomságot készítsek belőle. Legtöbbször köret, leves, zöldségfasírt vagy valami kenyérre kenhető kence készül belőle. Egy korábbi Good food magazint lapozgatva azonban egy nagyon szuper ötletet találtam: a pácolt cukkinit. Nagyon jól hangzott és még annál is jobban nézett ki az újságban a fotó, ezért legutóbb, még a vásárlás napján hozzá is láttam az elkészítésének, hogy minél frissebb legyen. Állt néhány napot a hűtőben és tényleg egy szuper savanyúság lett belőle, amely húsokhoz, halakhoz és szendvicsekhez kiváló kiegészítő lehet. És hogy mihez használtam még fel? A következő bejegyzésből ez is kiderül.

Pácolt cukkini

Hozzávalók:
600 g cukkini
3 sonkahagyma apróra vágva
2 evőkanál só
a pácléhez:
500 ml almaecet
120 g barna cukor
1 teáskanál mustárpor
1 púpozott teáskanál mustármag
1 teáskanál őrölt kurkuma

A cukkinit vékonyan szeleteljük fel és a hagymával együtt tegyük egy nagy tálba. Sózzuk meg és öntsük fel annyi vízzel ami ellepi. Keverjük össze, hogy a só elolvadjon és hagyjuk állni egy órát. Ezután jól csepegtessük le. Miközben ázik a cukkini, készítsük el a páclevet. 
A pác hozzávalóit tegyük egy lábosba és főzzük addig, amíg a cukor el nem olvad. Tegyük félre hűlni. Ha kihűlt, de még meleg, tegyük bele a cukkinit és keverjük meg. A keveréket kanalazzuk két sterilizált üvegbe, zárjuk le és hagyjuk érni néhány napig a hűtőben. Továbbra is tartsuk hűtőben, néhány hónapig eláll.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések