Nyár van, olvad a málna a számban...


Egyetlen kicsi lányom rajongásig szereti a fagylaltot, olyannyira, hogy így nyáridőben képes lenne szinte csak ezen a jeges finomságon élni. Ovi után néha elmegyünk a közeli fagyizóba, de legtöbbször mégis én készítem otthon a legkülönbözőbb fagyi variációkat. A fagyigép tartálya nem mindig fér be a fagyasztónkba, így legtöbbször olyan verzió mellett döntök, amihez egyáltalán nincs is rá szükség. Most hétvégén is egy ilyen készült, amire Ő csak ennyit mondott: - Anya, te csinálod a világon a legfinomabb fagyit! Ha ti is ilyen bókokra vágytok, szánjatok rá néhány percet, higgyétek el megéri… :)


Málnás-szedres semifreddo

Hozzávalók:
6 tojás sárgája
90 g cukor
0,7 dl amaretto likőr
4 dl tejszín
30 dkg málna
20 dkg szeder
20 db amaretti keksz

Először egy béleljünk ki folpackkal egy kenyérsütő formát. 
A tojások sárgáját, a likőrt és a cukrot tegyük egy nagy tálba, majd helyezzük vízgőz fölé. Kevergessük folyamatosan amíg a tojások besűrűsödnek. A hőmérsékletét az ujjunkkal tudjuk ellenőrizni. Akkor jó, ha csípi a meleg az ujjunkat. Ezután vegyük elő a kézi mixert, a tálat vegyük le a vízgőzről és verjük addig amíg a tojások szobahőmérsékletűre hűlnek és jó habos lesz.
A gyümölcsök felét villával összetörjük, az amaretti kekszekből pedig 15 darabot szintén durvára aprítunk. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan belekeverjük a tojáshabot, a gyümölcsöket és a kekszeket. A krémet a formába öntjük és fagyasztóban kifagyasztjuk. Tálaláskor a maradék kekszet összetörjük és az oldalára nyomkodjuk, a gyümölcsöket pedig a tetejére szórjuk.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések