Duci hernyók


Csodás vendégváró falatokat hoztam ma nektek. Volt egy csomag felbontott virslim a hűtőben és gondoltam tökéletes alapanyagként szolgál majd az esti vendégség sör/borkorcsolyájához. A virsliket feldaraboltam, majd betekertem őket tésztába így nagyon vagány mini hot-dogok születtek belőlük. Kinézetre olyanok, mint a duci hernyók, de Kakaórockernek nyilván más jutott eszébe róluk... :) Gondoljon bárki bármit, az ízük mindenképpen isteni.


Mini hot-dog

Hozzávalók:(20 db-hoz)
a tésztához:
30 dkg finom liszt
1 teáskanál cukor
1/2 csomag szárított élesztő
1 teáskanál só
1 evőkanál olvasztott vaj
2 dl víz
a töltelékhez:
7 db bécsi virsli
2 evőkanál szódabikarbóna
1 tojás
durva szemű só

A tésztához a hozzávalókat a robotgép keverőtáljába töltjük és elindítjuk a dagasztást. Közben ellenőrizzük, hogy kell-e bele még víz vagy liszt. Ha a tészta már elválik az edény falától, lefedjük a tálat folpackkal és 1 órát kelesztjük. Ha nagyon nincs más dolgunk, kézzel is kidagaszthatjuk a tésztát.
Ha megkelt a tészta, 20 egyenlő részre osztjuk és kis rudakat (kb 15 cm-es) formázunk belőlük. A virslit 3 részre vágjuk és mindegyiket betekerjük a tésztával. 
Egy lábosban 1,5 liter vizet felforralunk és beletesszük a szódabikarbónát. A hot-dogokat kb. 30 másodperc alatt megfőzzük a vízben (egyszerre csak 6 db-ot tegyünk a vízbe) és sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk. Ha megvagyunk mindegyikkel, tojással lekenjük a hot-dogokat és 200 C-os előmelegített sütőben barnára sütjük. 




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések