A húsvéti asztal kelléke


Szeretem azokat a sütiket, amelyek tésztája vajban gazdag. Ebben a mostaniban nem csak vaj van, hanem sajtkrém is, amitől olyan puha, hogy szinte szó szerint szétomlik az ember szájában. Ha reggelire fogyasztjátok nem is kell hozzá más, csak egy jó nagy pohár tej, uzsonnára pedig kenjétek meg mondjuk citromkrémmel, ha pedig már nagyon kitavaszodik, akkor dobjátok fel néhány friss eperszemmel. Csodálatos lesz  az összhang, nekem elhihetitek!


Krémsajtos-citromos kuglóf

Hozzávalók:
330 g vaj, plusz a forma kikenéséhez
220 g krémsajt (Lidl-ben vettem, de tökéletes a Philadelphia is)
250 g cukor
6 tojás
450 g liszt
1 citrom leve és lereszelt héja
csipet só
vaníliakivonat
50 g fehér csokoládé a díszítéshez

A puha vajat és a krémsajtot keverjük pár perc alatt habosra, majd adjuk hozzá fokozatosan a cukrot. Ha a cukor feloldódott egyenként keverjük hozzá a tojásokat, a citrom levét és héját, a vaníliát és a sót. A legvégén a lisztet adjuk hozzá, amit szintén fokozatosan keverjünk a tésztához.
A kuglófformát kenjük ki vajjal és öntsük bele a tésztát. Párszor ütögessük a konyhapulthoz, hogy a levegőbuborékok eltűnjenek, majd tegyük 160 C-os előmelegített sütőbe. 50-60 perc alatt sül készre, előtte mindenképpen ellenőrizzük tűvel, hogy átsült-e. Ha megsült vegyük ki a sütőből és hagyjuk a formában néhány percig. Ha kissé kihűlt, borítsuk egy tálra és hűtsük le teljesen. 
A csokoládét olvasszuk meg, majd töltsük egy zacsiba, aminek a végén egy kis lyukat vágunk. Locsoljuk meg vele a kuglófot és élvezzük az ízét. Már csak egy kis citromkrém kell hozzá és tökéletes uzsonna kerekedik belőle. 


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések