Kezdődik!!!


Jelentem ezúton pótlásra kerül a múlt hétre tervezett csokis-kávés kuglófom. Ami a legfontosabb tudnivaló róla, hogy nagyon egyszerűen elkészíthető, hiszen semmilyen gépet nem kell hozzá bekapcsolni, amire szükségetek lesz: az összesen egy jó kis kézi habverő. 
Mivel a karácsony már tényleg a kertek alatt van, így folytatva a sütiajándékozós bejegyzéseket, készítettem hozzá egy címkét, amivel máris egyedivé tehetitek, ha éppen ajándéknak szánjátok! 
Nyomtassátok ki, majd vágjátok ki a címkéket és ragasszatok a két oldalára egy-egy darab 3 cm széles fehér papírcsíkot. A két végét össze is lehet ragasztani, de az is elég ha csak a kuglóf alá hajtjátok. 



Csokis-kávés kuglóf

Hozzávalók:
225 g vaj
60 g kakaópor (holland)
1 adag eszpresszó kávé, felöntve 1,5 dl vízzel
200 g cukor
220 g joghurt
vaníliakivonat
2 nagy tojás
250 g liszt
1 tk. szódabikarbóna
1/2 tl só

a mázhoz:
100 g étcsokoládé
1/2 dl tejszín
1 tk. vaj
1/2 tl őrölt fahéj

Mikróban alacsony fokozaton olvasszuk meg a vajat. Adjuk hozzá a kakaót és a kávét és keverjük simára. 
Ezután jöhet bele a cukor, a joghurtot, a vanília és a két tojás. Egy habverővel ezt is keverjük jól össze.
A lisztet, a szódabikarbónát és a sót vegyítsük össze egy másik tálban, majd keverjük hozzá az előző masszához. 
Öntsük a tésztát egy kivajazott, kilisztezett kuglófformába. Az alját ütögessük az asztalhoz, hogy a levegő kimenjen belőle, majd 170 C-os előmelegített sütőben 40-45 perc alatt süssük készre. Közben ellenőrizzük egy tűvel és ha már nem tapad rá a tészta, akkor elkészült.
Ha kihűlt a kuglóf készítsük el a mázat. A csokoládét és a tejszínt melegítsük össze és addig keverjük, amíg a csoki elolvad benne. Ezután adjuk hozzá a vajat és a fahéjat és öntsük a kihűlt kuglófra. Hagyjuk, hogy az oldalán lecsorogjon a csokoládé.




Innen letölthető a címke

Receptkártya


Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések