Nyáresti expressz



Ezúttal nem szaporítom nagyon a szót, egyszerűen egy nagyon gyors, szuper és egészséges vacsoraötletet osztok meg veletek. Nálunk sokszor készül kuszkusz köretnek, mert tényleg pillanatok alatt elkészül, nagyon sokféleképpen lehet ízesíteni és ahogy Stahl Judit mondaná: „Mindenkinél mindig található otthon!” :)
Szóval hajrá, próbáljátok ki akár már ma este!

Joghurtos-fokhagymás csirkenyárs zöldséges kuszkusszal

Hozzávalók:
1 nagy csirkemell kocára vágva
1 kis pohár joghurt
2 cikk fokhagyma lereszelve
kevés olívaolaj
só, bors ízlés szerint
a körethez:
20 dkg kuszkusz
kb. 5 dl forró hús- vagy zöldség alaplé
1 nagy csokor zöldfűszer vegyesen apróra vágva
1 kisebb cukkini nagylyukú reszelőn lereszelve
1/2 kápia paprika apró kockára vágva
jó minőségű olíva olaj
só, bors

A joghurtot összekeverjük a fokhagymával, az olívaolajjal és ízesítjük sóval, borssal. A csirkemell kockákat beleforgatjuk és a hűtőbe tesszük legalább egy órára, hogy pácolódjon. 
1 óra után a húst kivesszük és kis nyársakra húzzuk a csirkekockákat. Egy serpenyőt felforrósítunk, kevés olívaolajat teszünk bele és a nyársak mindkét oldalát megsütjük. Elég neki néhány perc, mert a csirke nagyon gyorsan megsül. 
Közben elkészítjük a kuszkuszt. A kuszkuszt és a cukkinit egy tálba öntjük és leöntjük annyi alaplével ami éppen ellepi és lefedjük a tálat egy tányérral. Kb. 10 perc után a kuszkuszt átkavarjuk, ekkor már szépen megpuhult, és hozzákeverjük a paprikát és a zöldfűszereket. Meglocsoljuk olívaolajjal, majd sóval borssal még ízesítjük. Indulhat a tálalás...

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések