Itt a tavasz...


Nem akarom elkiabálni, de idén úgy néz ki, hogy a tavasz kivételesen időben érkezett. Ez nem csak abban érződik, hogy napközben már röpködnek a 10-15 Celsiusok, hanem abban is, hogy a piacon szépen, csendesen megjelentek az első medvehagymák. Igaz ezek még nem szabadföldiek, de ez sem tántoríthatott el attól, hogy egy igazán jó kis levest készítsek belőle. De nem csak ez készült a medvehagymából, a következő recept coming soon...

Medvehagymás zellerkrémleves

Hozzávalók:
1 nagy fej zeller apró kockára vágva
1 nagyobb szem burgonya nagy darabokra vágva
10 szál medvehagyma
1 liter alaplé
1 kis fej hagyma apróra vágva
kevés vaj
só,bors
0,5 dl tejszín

A vajat megolvasztjuk és megfuttatjuk rajta az apróra vágott hagymát. Beletesszük a zellert és a burgonyát, majd felöntjük az alaplével és ha szükséges még adunk hozzá vizet. Ízesítjük sóval és borssal. Puhára főzzük a zöldségeket,majd beletesszük a medvehagymát és összeturmixoljuk. A végén beleöntjük a tejszínt. Apróra vágott medvehagymával és pirítóssal tálaljuk.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések