Xmas Expressz


Ezt a receptet most elsősorban azoknak ajánlom figyelmébe, akiknek sajnos  december 24-én is dolgozniuk kell, de mégis szeretnének szeretteinek valami igazán ünnepi, pikáns, de mégis gyorsan elkészíthető finomsággal előrukkolni. Ráadásul ez egy halétel és a hal, mint olyan, ugye nélkülözhetetlen a karácsonyi asztalról. Tehát ne essetek kétségbe van megoldás és ígérhetem, hogy tuti a tipp, ami után mindenki megnyalja majd mind a 10 ujját…
Ne feledjétek, már csak két hét… :)

Bacon-ös pisztráng spenótos burgonyapürével

Hozzávalók:
a pisztránghoz:
4  db pisztráng
8 vékony szelet bacon
1 citrom szeletekre vágva
1 csokor petrezselyem
1/2 csokor friss kakukkfű
só, bors
olívaolaj
a püréhez:
1 kg burgonya
15 dkg vaj
tej
20 dkg friss spenót
4-5 cikk fokhagyma


A halat megmossuk, majd szárazra töröljük. Megkenjük mindkét oldalát olívaolajjal, majd sózzuk, borsozzuk. A hasüregébe tesszük a petrezselymet, kakukkfüvet és két szelet citromot. A baconnel körbetekerjük és a tepsire fektetjük. 170 C-os sütőben 20 perc alatt megsütjük.

A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk és sós vízben puhára főzzük. Burgonyatörővel összetörjük, majd a vajjal és tejjel jól kikeverjük.
A spenóthoz a fokhagymát apróra vágjuk és olívaolajon megfuttatjuk. Beletesszük az apróra vágott spenótot, sózzuk, borsozzuk és pár perc alatt megpároljuk. A spenótot a burgonyapüréhez keverjük és ezzel tálaljuk a pisztrángot.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések