Csavard fel!


Úgy éreztem eljött az idő, hogy a korábban készített csokis szilvalekváromat bevethessem más fronton is. Szombat délután, amíg a család aludt néhány itthoni hozzávalóból kísérletezni kezdtem és íme egy újabb remek példa arra, hogy nem kell semmi flanc egyszerű ötletekből születnek a legfinomabb desszertek. Más lekvárral is elkészíthető, de ez adja meg neki azt a kis pluszt.

Mascarponés lekváros tekercs

Hozzávalók:
a piskótához:
6 db tojás
5 evőkanál liszt
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
6 evőkanál cukor
6 evőkanél hideg víz
1 kiskanál sütőpor
1 csipet só
a krémhez:
12 dkg mascarpone
2 evőkanál cukor
vaníliakivonat
csokis szilvalekvár vagy bármilyen lekvár
a mázhoz:
10 dkg étcsokoládé
0,5 dl tejszín

Először a piskótát készítjük el. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük. A lisztet, a kakaóport és a sütőport összekeverjük. A tojások fehérjét a sóval kemény habbá verjük, majd a habos tojássárgájához óvatosan hozzáadjuk. Beleszitáljuk a lisztet és a vizet is hozzáadjuk.
Sütőpapíros tepsibe öntjük és 180 C-os előmelegített sütőben 10 perc alatt készre sütjük. Kivesszük a sütőből és azonnal a sütőpapírral együtt föltekerjük. Így hagyjuk kihűlni.
A mascarponét a cukorral és a vaníliával kikeverjük. A kihűlt piskótát kitekerjük, megkenjük a lekvárral majd a mascarponés krémmel. Újra föltekerjük.
A csokit gőz fölött megolvasztjuk és belekeverjük a tejszínt. Ezzel a csokikrémmel kenjük meg a piskótarudat. A tetejét jégcukorral díszíthetjük.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések