Második nekifutás...


Korábban készítettem már cantuccinit, de az valahogy nem volt az igazi. Most végre rájöttem mi is az oka. A vajat habosra kell keverni a cukorral, ettől lesz finom ropogós, nameg attól, hogy a diót előtte megpirítjuk, így ráadásul még intenzívebb ízt is kapunk. Én ezt eszem a kávéhoz ma,és ti?

Diós-áfonyás cantuccini

Hozzávalók:
20 dkg dió nagy darabokra tördelve
15 dkg vaj
15 dkg cukor
2 tojás
30 dkg liszt
10 dkg aszalt áfonya
2 teáskanál sütőpor
1 vaníliarúd

A sütőt előmelegítjük 180 C-ra. Egy nagy tepsibe szórjuk a diódarabokat és néhány perc alatt a sütőben megpirítjuk.Figyeljünk rá, mert hamar megég. Ha megpirult félretesszük hűlni.
A vajat a cukorral és a vanília kikapart magjával habosra keverjük, majd hozzákeverjük a felvert tojásokat. Végül egy nagy fakanállal hozzádolgozzuk a sütőporral elkevert lisztet, az aszalt áfonyát és a pirított diót. A tésztából 3 rudat formálunk és sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük. Kb. 20-25 percig sütjük, majd kivesszük a sütőből és pár percig hűlni hagyjuk. A kihűlt rudakat 3 cm-es szeletekre vágjuk és újra a tepsire rakjuk, csak lapjával felfelé. További 5 percig süssük, majd kapcsoljuk ki a sütőt és még pár percig hagyjuk bent a tepsit, hogy kekszek tovább száradjanak. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések