Búcsú a medvéktől...


Sajnos lassan véget ér a medvehagyma szezon, de én azért még igyekszem az utolsó pillanatait is maximálisan kihasználni. Szokásomhoz híven most is egy nagyon gyors étel, - ezúttal egy leves - készült belőle, aminek a medvehagyma csodálatos és egyedi íze adja meg a karakterét. Még nem késő, próbáljátok ki ti is….

Medvehagymás karalábé krémleves

Hozzávalók:
2 nagy fej karalábé
3-4 szál újhagyma
olaj
só,bors
1 liter alaplé vagy víz
1/2 dl tejszín
10-15 szál medvehagyma

Az újhagymát karikára vágjuk, a karalábét pedig apró kockára. A hagymát az olajon egy kicsit megfuttatjuk, majd beletesszük a karalábét is és sóval,borssal ízesítjük. Pár percig kevergetjük, majd felöntjük az alaplével.Addig főzzük, amíg a karalábé megpuhul. Levesszük a tűzről és beletesszük a medvehagymát, majd az egészet összeturmixoljuk. Ha túl sűrű lenne, öntünk még hozzá alaplevet vagy vizet. Beleöntjük a tejszínt és összeforraljuk. Azonnal tálaljuk.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések