Cukkiság


Amióta megjelent a piacon az első gyönyörű magyar cukkini, nem tudok ellenállni neki és van úgy, hogy hetente többször is ő a főszereplő a konyhámban. Először csak néhány darabot vettem, mert egy kissé azért még húzós volt az ára, de megérte, mert vasárnapi ebéd mellé tálalt grillezett cukkinit mindenki kétpofára ette, sőt Luca nyersen is rápróbálkozott pár szeletre.
Most, hogy már kicsit barátibb az ára, jöhet a cukkinileves, a kapros cukkinifőzelék és ami most igazán viszi a pálmát, az az uborkavinaigrettes cukkinisaláta.  Két éve Chili és Vanília oldalán találtam rá az uborkavinaigrette receptjére, és már akkor tudtam, hogy a semleges ízű cukkinivel tökéletes párost fognak alkotni. Nyáron grillezett húsok mellé szerintem kihagyhatatlan. 

Cukkinisaláta uborkavinaigrettel

Hozzávalók:
2-3 db közepes cukkini
1/2 fej lilahagyma
az öntethez:
1 kígyóuborka meghámozva, kimagozva
2 ek fehérborecet
2 ek porcukor
1 tk só
6 ek víz
1 gerezd fokhagyma lereszelve
3 cm friss gyömbér lereszelve
kicsi wasabipor
3 ek olívaolaj

Az uborkát vékonyra szeleteljük. A több hozzávalót az olaj kivételével összekeverjük és az uborkára öntjük. Fél órát állni hagyjuk, majd teljesen simára pürésítjük és az olajat hozzákeverjük.
A cukkinit zöldséghámozóval vékony szeletekre metéljük. A lilahagymát vékony szeletekre vágjuk. Összekeverjük és ráöntjük az öntetet.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések