A hölgy csókjai


Tudjátok, eddig sem töltöttem nagyon sok időt a konyhában, mert a mediterrán mentalitást követve, legtöbbször olyan ételeket készítek, amelyek egyszerre isteniek és gyorsan elkészíthetők. Most azonban, hogy újra dolgozó nő lettem, még kevesebb idő jut oly kedves konyhámra, mivel meg kell találnom a tökéletes egyensúlyt a család, a főzés és a munka között. Egy ilyen hipergyorsan elkészíthető desszert az alábbi is, amelyet az olaszok egyszerűen, csak a hölgy csókjaiként (Baci di Dama) emlegetnek, ha kipróbáljátok, biztos vagyok benne, megértitek majd, hogy miért.



Baci Di Dama

Hozzávalók:
280 g pirított, darált mogyoró
280 g liszt
200 g barna cukor
200 g vaj kockára vágva
1 csipet só
100 g étcsokoládé
1 dl tejszín

A mogyorót, a cukrot és a lisztet összekeverjük. Hozzáadjuk a vajat és összegyúrjuk. Ha nem áll össze a tészta, tegyünk hozzá egy kevés vizet. A tésztát nyolc részre osztjuk és rudakat formázunk belőlük. A tészta kissé ragad és széteshet, ezért óvatosan dolgozzunk vele. Hűtőben 1-2 órát pihentetjük ( vagy mélyhűtőben 15-20 percig), majd 1 cm széles kis köröket vágunk belőle. Golyókat formázunk a korongokból és sütőpapíros tepsire tesszük. 160 C-os előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük.
A tejszínt felmelegítjük, majd beletördeljük a csokoládét. Jól elkeverjük, hogy a csokoládé felolvadjon és a hűtőben egy kicsit visszahűtjük, hogy kenhető masszává dermedjen. Ezzel a csokikrémmel törjük meg a kis golyókat.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések