Sajtból van a hold


A múlt hétvégén egy igazi maradéksütit készítettem. Volt a hűtőben egy kevés mascarpone, egy fél doboz kókusztej és kevés tejszín. Mivel keksz mindig van itthon, így adott volt, hogy ezekből bizony egy kisebb méretű sajttorta lesz. Íme:

Mangós kókuszos sajttorta

Hozzávalók:
15 dkg zabpehely keksz
3 dkg vaj
30 dkg mascarpone
6 dkg porcukor
2 evőkanál kókusztejpor
fél doboz kókusztej
1 dl tejszín
2 tojás
1 mangó pürésítve

Csomagoljunk be alufóliával egy 20 cm átmérőjű tortaformát majd béleljük ki sütőpapírral.
A kekszet daráljuk apróra és keverjük össze az olvasztott vajjal. A masszát nyomkodjuk a tortaforma aljára és tegyük hűtőbe, amíg elkészítjük a tölteléket.
Keverjük simára a mascarponét a cukorral, majd egyesével üssük bele a tojásokat és jól dolgozzuk össze. Használhatunk konyhai robotgépet. Adjuk hozzá a pürésített mangó felét, a kókusztejet, a kókusztejport és a tejszínt. Keverjük össze és öntsük az előkészített tésztára. 160 C-os előmelegített sütőben süssük egy órán keresztül. A közepe még remegős marad, de amikor kihűl megszilárdul.
Ha kihűlt vegyük ki a formából és a maradék mangópürével tálaljuk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések