A Mekkmesterkedés folytatódik...


Biztos mindegyikőtöknek van kedvenc salátája. Nekem sokáig a saját cézár salátám volt az, de most változott a helyzet. A grillezett sajtos lépett az első helyre, amit az utóbbi hónapokban hetente egyszer biztosan elkészítek. Ha van az unokatesóm féle kecskesajtból, akkor azzal, ha nincs, akkor pedig egyértelműen a halloumi sajt a nyerő. Az a jó benne, hogy nincs vele semmi fakszni és igazság szerint ehhez nagyon nem is kellene receptet írnom, de ha valakit mégis érdekelnek a részletek, akkor íme. (Ja és fokhagymás pirítóssal az igazi.)

Grillezett kecskesajtos saláta

Hozzávalók (1 főre):
15 dkg félkemény kecskesajt
10 szem koktélparadicsom
vegyes salátalevelek (én most rukkolát és római salátát használtam)
3 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál balzsamecet
1 kisebb cikk fokhagyma
só, bors
olívaolaj a sütéshez
1 evőkanál pesto

A kecskesajtot vastag szeletekre vágjuk és ha szükséges egy kicsit megsózzuk. Egy grillserpenyőt felhevítünk és amikor már jó forró teszünk bele egy kevés olívaolajat, majd belehelyezzük a kecskesajt szeleteket. Mindkét oldalát megpirítjuk. Ha éppen nem kapunk ilyen kecskesajtot, nagyon jó hozzá a halloumi sajt is.
Elkészítjük a salátaöntetet. Az olajat, balzsamecetet, az aprított fokhagymát egy mozsárban összezúzzuk és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A megmosott és megszárított salátaleveleket tányéra helyezzük, és megszórjuk a kettévágott paradicsomokkal, majd megöntözzük az öntettel. A sajtszeleteket ráhelyezzük, és minden egyes szeletet egy kevés pestoval díszítjük.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések