Klasszikus páros hidegen
Ebben a durva kánikulában az embernek élni sincs kedve, nemhogy komoly főzésbe kezdjen a forró konyhában. Most mikor ezt a bejegyzést írom is közel 30 fok van a szobában és a számítógép is csak ontja magából a meleget. Szóval ilyenkor marad hűsítésnek a hideg gyümölcsleves és a házi készítésű fagyi. Nagyon sokféle fagyival kísérletezem mostanában és igyekszem is megosztani veletek a legjobban sikerülteket.
Az utóbbi időben még jobban próbálok odafigyelni
arra, hogy próbáljunk minél egészségesebben táplálkozni, ezért kapóra
jött az a kedves felajánlás, amit a Németh és Zentai Kft-tól kaptam.
Az általuk küldött termékekből ezúttal a nyírfacukrot használtam fel az alábbi fagyi elkészítéséhez. Egyébként mostanában minden édességhez ezt használom és bevallom nagyon tetszik benne az, hogy nincs semmilyen utóíze és ugyanannyi kell belőle mint a normál cukorból.
Amennyiben szeretné valaki kipróbálni ezeket a
termékeket, az megteheti az http://www.biobolt.e-tar.hu/ honlapról történő rendeléssel. Ha az
alábbi kuponkódot (lelekkonyha12) feltüntetitek a rendelésen a cég 10% kedvezményt is
biztosít a számotokra! (A kuponkódot a vásárlás véglegesítésekor kell az ajándékutalvány mezőbe
beírni! Regisztráció szükséges!)
Bővebb információ a termékekről:
Meggyes mákparfé
Hozzávalók:
5 dl tejszín
12 dkg darált mák
12 dkg porxukor nyírfacukor
20 dkg magozott meggy
A meggyet keverjük össze 2 dkg porxukorral és melegítsük össze, hogy a meggyszemek összeessen. A tejszínt verjük kemény habbá és keverjük hozzá a mákot és a maradék porxukrot. Egy formát (én püspökkenyérformát használtam) béleljünk ki folpack-kal és tegyünk bele egy réteg mákos tejszínhabot és egy réteg meggyet. Ezt addig folytatjuk, amíg el nem fogy a krém és a meggy. Tegyük mélyhűtőbe és fagyasszuk meg.
12 dkg darált mák
12 dkg porxukor nyírfacukor
20 dkg magozott meggy
A meggyet keverjük össze 2 dkg porxukorral és melegítsük össze, hogy a meggyszemek összeessen. A tejszínt verjük kemény habbá és keverjük hozzá a mákot és a maradék porxukrot. Egy formát (én püspökkenyérformát használtam) béleljünk ki folpack-kal és tegyünk bele egy réteg mákos tejszínhabot és egy réteg meggyet. Ezt addig folytatjuk, amíg el nem fogy a krém és a meggy. Tegyük mélyhűtőbe és fagyasszuk meg.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése