Keep it cool
Ma délben belefutottam az időjárás előrejelzésbe, ahol azt jósolták, holnaptól jön a kánikula és az legalább egy hétig eltart. Ezért kivételesen egy olyan frissítő levest ajánlok a figyelmetekbe, és amit már akár előre elkészíthettek a forró napokra és ami szigorúan hidegen fogyasztandó.
Bevallom gyerekkoromban nem nagyon rajongtam a zöldbablevesért, azonban ez a verzió egy kis kaporral megbolondítva nem fog csalódást okozni a napközis menü elleneseknek sem.
Kapros
zöldbableves
Hozzávalók:
50 dkg zöldbab
1 babérlevél
1 evőkanál fehérborecet
1 nagy csokor kapor
2 dl tej
2 evőkanál tejföl
1 evőkanál liszt
1 evőkanál nyírfacukor
só, bors
A zöldbabot megtisztítjuk és 2 cm-es darabokra vágjuk.
Felöntjük vízzel, beletesszük a babérlevelet, sózzuk, borsozzuk, majd a babot
puhára főzzük. A lisztet, a tejet és a
tejfölt csomómentesre keverjük és behabarjuk vele a levest. Az apróra vágott kaporral, az ecettel és a
cukorral ízesítjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése