Keep it cool

Ma délben belefutottam az időjárás előrejelzésbe, ahol azt jósolták, holnaptól jön a kánikula és az legalább egy hétig eltart. Ezért kivételesen egy olyan frissítő levest ajánlok a figyelmetekbe, és amit már akár előre elkészíthettek a forró napokra és ami szigorúan hidegen fogyasztandó. 
Bevallom gyerekkoromban nem nagyon rajongtam a zöldbablevesért, azonban ez a verzió egy kis kaporral megbolondítva nem fog csalódást okozni a napközis menü elleneseknek sem.
Kapros zöldbableves

Hozzávalók:
50 dkg zöldbab
1 babérlevél
1 evőkanál fehérborecet
1 nagy csokor kapor
2 dl tej
2 evőkanál tejföl
1 evőkanál liszt
1 evőkanál nyírfacukor
só, bors

A zöldbabot megtisztítjuk és 2 cm-es darabokra vágjuk. Felöntjük vízzel, beletesszük a babérlevelet, sózzuk, borsozzuk, majd a babot puhára főzzük.  A lisztet, a tejet és a tejfölt csomómentesre keverjük és behabarjuk vele a levest.  Az apróra vágott kaporral, az ecettel és a cukorral ízesítjük.





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések