Aranyember (Mangold)


Gondolom az eddigi bejegyzésekből már kiderült, hogy nagyon szeretem a krémleveseket. Nemcsak azért mert gyorsan elkészíthetőek, hanem mert egészségesek, táplálók és Luca lányunk is rajong értük (higgyétek el ez utóbbi nagyon komoly érvnek számít :)). A mai levest mángoldból készítettem el, ami manapság már bármelyik piacon elérhető, de ha valaki mégsem jutna hozzá, akkor spenótból is ugyanolyan isteni lesz. Az alábbi receptet a Nők Lapja konyhájából vettem, de szokásomhoz híven, kicsit azért alakítottam rajta.

Mángoldkrémleves parmezánchips-el

Hozzávalók:
2 -3 szál újhagyma
2 gerezd fokhagyma
50 dkg mángold
2 kis szem újburgonya
5  dl húsleves
1 dl tejszín
1,5 dl tej
fél citrom reszelt héja
só, bors
frissen reszelt szerecsendió
olívaolaj
5 dkg reszelt parmezán

Az olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát, majd megfonnyasztjuk rajta a tisztított mángoldot. Hozzáadjuk az apróra vágott burgonyát és felöntjük a húslevessel. Addig főzzük, amíg a burgonya megpuhul. Ekkor felöntjük a tejjel és a tejszínnel, majd ízesítjük sóval, borssal, reszelt szerecsendióval és a citrom reszelt héjával. Ha felforrt a leves, botmixerrel pürésítjük.
A chips-hez a reszelt parmezánból kis kupacokat teszünk egy forró serpenyőbe és megolvasztjuk, ha egy picit már megbarnult, óvatosan megfordítjuk és a másik oldalát is megsütjük. Finom ropogós lesz, ezzel kínáljuk a levest.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések