Xmas recycling

A karácsonyi stollenemből maradt még egy kis darab, ami még mindig nagyon finom, csak két hét távlatából már kicsit uncsi és el is kezdett száradni. Kidobni elvből nem akartam, ezért egy leves utáni tartalmas, kiadós desszert készült belőle. Pontos hozzávalókat nem is írok, csak egy kis útmutatást ahhoz, hogy mindenki a saját szájízének megfelelően elkészíthesse. 
Tudom a kép most nem a legszebb, de erről a desszertről nem lehet művészi fotót készíteni :).

Stollenpuding

4-5 szelet stollent (vagy kalácsot, gyümölcskenyeret) kockára vágunk. 3 db tojást enyhén felverünk, hozzáadunk fél tubus cukrozott sűrített tejet, egy rúd vanília kikapart magját és felöntjük 4 dl tejjel. Egy kerek sütőformát kivajazunk és beletesszük a stollen felét. Erre tördelünk 10 dkg étcsokoládét és megszórjuk fagyasztott gyümölccsel vagy kockára vágott párolt almával. A maradék stollennel befedjük és végül leöntjük a vaníliás tejjel, a tetejére pedig vajat kockázunk. Hagyjuk egy kicsit állni, hogy a kenyér magába szívja a tejet, majd 180 C-os előmelegített sütőbe tesszük és kb. 20 perc alatt megsütjük. Közben ellenőrizzük és ha még folyós a közepe, akkor hagyjuk tovább sülni. Langyosan tálaljuk.

Megjegyzések

  1. Ehhez hasonló édességet készítettem én is.Nálam mindenféle maradék süti volt az alap,mákos és diós bejgli végek, mézesek.Alma darabok és egy marék mazsola is került a vaníliás tej alá.

    VálaszTörlés
  2. És milyen finom desszert lett belőle, ugye?

    VálaszTörlés
  3. Remek ötlet! Nekem tetszik így is. Gyönyörűek a képeid. Gratulálok a blogodhoz is! :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések