Ha megmarad a tojásfehérje...

Mint már azt sokszor mondtam, kaját nem dobok ki. Nincs ez másképp a tojásfehérjével sem. Ti is biztos találkoztatok már azzal a problémával, hogy egy recept elkészítése során, megmarad a tojásfehérje. 
Nigella ötlete alapján én már régóta a fagyasztóban gyűjtöm a megmaradt tojásfehérjét és amikor szükség van rá, csak kiveszem, kiolvasztom és máris felhasználható. Ebből készül pl. a Pavlova torta vagy a financier is, de én ezúttal egy fenséges gyümölcskenyeret sütöttem belőle.

Aszalt szilvás gyümölcskenyér

Hozzávalók:
5 tojásfehérje
150 g porcukor
50 g vaj
100 g liszt
50 g aszalt szilva
50 g étcsokoládé
50 g törökmogyoró
csipet só

A tojásfehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük, majd apránként hozzáadjuk a porcukrot. Belekeverjük a durvára vágott mogyorót, a darabolt csokoládét az összevágott aszalt szilvát, az olvasztott langyos vajat és a lisztet. Alaposan összekeverjük és kivajazott, lisztezett püspökkenyér formába öntjük. 170 C-os előmelegített sütőben kb. 40-45 percig sütjük. Közben tűpróbával ellenőrizzük hogy elkészült-e.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések