Sósat, jó ropogósat...
Ennyi édesség után, már lelkiismeret furdalásom volt, ezért úgy döntöttem, sütök valami sósat. A római kiruccanásból maradt még egy kis parmezán, aminek felhasználásával készült ez a keksz.
Parmezános keksz
Hozzávalók:
25 dkg vaj
15 dkg tejföl
30 dkg finomliszt
20 dkg teljes kiőrlésű liszt
1 ek só
10 dkg reszelt parmezán
2 tojássárgája
őrölt bors ízlés szerint
a díszítéshez:
1 tojásfehérje
fekete és fehér szezámmag
Az összes hozzávalót egy nagy tálban összegyúrjuk és lisztezett deszkán kb. 3 mm vékonyra nyújtjuk. Derelyevágóval kockákra vágjuk, majd megkenjük a tetejét tojásfehérjével és megszórjuk szezámmaggal. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése