Simply the best

Ez egy olyan tésztaétel, amely magában hordozza az olasz könnyedséget és az év minden szakában elkészíthető. Természetesen a legfinomabb nyáron, amikor minden hozzávaló frissen kapható.
Hétvégén a piacon már csokorban árulták a bazsalikomot, valamint a szabadföldi napérlelte paradicsomot, amelyeket meglátva rögtön tudtam, hogy paradicsomszósz készül majd belőle, ami ennek a tésztának az alapját képezi. Tehát, ha olasz és tészta, nálam egyértelműen ez a best!


Spenótos ricottás töltött tészta

Hozzávalók:
 Paradicsomszószhoz:
1 kg paradicsom
1 csokor bazsalikom
2 cikk fokhagyma
só, bors
Töltelékhez:
350 g ricotta (másfél doboz)
30 dkg spenót
2 cikk fokhagyma
olívaolaj
só, bors
10 dkg bacon
kb. 25 db óriás kagylótészta
5 dkg reszelt parmezán

Először a paradicsomszószt készítjük el. A paradicsom héját lehúzzuk és kockára vágjuk. Ha nincs friss paradicsom készíthetjük konzerv paradicsomból is. Sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát is. Sűrűre főzzük és a végén hozzáadjuk a apróra vágott bazsalikomot.
Közben föltehetjük a vizet forralni a tésztához. Ezután elkészítjük a tölteléket. A bacont egy kevés olívaolajon megpirítjuk és hozzáadjuk a felkarikázott fokhagymát. Ezután beletesszük  az apróra vágott spenótot és megfűszerezzük. Ha a spenót összefonnyadt belekeverjük a ricottát és ezzel kész a töltelék.
Ha forr már a víz, megfőzzük benne a tésztákat. Nem kell nagyon puhára főzni. A kifőtt tésztákat megtöltjük a spenótos ricottával.
Egy közepes sütőedénybe beletesszük a paradicsomszósz felét és erre ültetjük a megtöltött kagylótésztákat. A tetejére ismét paradicsomszósz kerül, majd megszórjuk a reszelt parmezánnal.
200 C-os előmelegített sütőben 15 perc alatt összesütjük.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések