Olasz meló


Mint említettem korábban, több olyan szakács van, akinek bejön a stílusa. Az olasz vonalról a kedvencem Giorgio Locatelli. Tetszik az elhivatottsága és az a lelkesedés, ahogy a főzéshez áll. Engem Ő győzött meg arról, hogy egy finom vacsit akár négy összetevőből is el lehet készíteni. Tehát akinek semmi köze a főzéshez, az is játszi könnyedséggel elkészítheti az alábbi tésztát.

Rozmaringos paradicsomos penne

Hozzávalók:
1 doboz konzervparadicsom (nyáron friss paradicsom)
50 g kockázott bacon
2 szál rozmaring
1 cikk fokhagyma
olívaolaj
só, bors
parmezán
250 g penne

Először a paradicsomszószt készítjük el. A paradicsomot a fokhagymával, a sóval és a borssal sűrűre főzzük.
A tésztát lobogó forró vízben al dente-re főzzük.
Olívaolajon megpirítjuk a bacont és hozzáadjuk a rozmaringot. Ezután ráöntjük a paradicsomszószt és összefőzzük. A megfőtt tésztát beletesszük a szószba és adunk hozzá egy pár kanálnyit a főzővízből is. Jól összeforgatjuk, megszórjuk parmezánnal és már tálalhatjuk is.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések