Cseresznyeszezon


Itt a cseresznyeszezon és ilyenkor képes vagyok naponta akár egy kiló cseresznyét is befalni. A nagy tál cserkó látványáról jutott eszembe, hogy valamit sütni is kellene belőle. Nem akartam nagyon variálni és időm sem volt túl sok, ezért a legegyszerűbb megoldást választottam: Muffin készült belőle. Igen tudom, muffint sütni mindenki tud, és ezt most megbolondítottam egy kis cukormázzal és egy kis cseresznye dekorral. Az íze mégis a frissen szedett cseresznyétől lett mennyei.

Cseresznyés muffin

Hozzávalók:

15 dkg vaj
15 dkg cukor
12 dkg liszt
3 dkg kakaópor
2 tojás
1 kk sütőpor
1 citrom
2 ek tej
vaníliakivonat
kb. 10 dkg cseresznye

A vajat a cukorral habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd a tejet és ezeket is jól elkeverjük. 
A sütőporral és a kakaóval elkevert lisztet a masszához adagoljuk, majd hozzáadjuk a citrom reszelt héját és a vaníliát. A cseresznyét kimagozzuk és azt is beletesszük. Muffin formába töltjük a masszát és 170 C-os előmelegített sütőben megsütjük.
A tetejére tehetünk cukormázat. Ehhez a citrom levét annyi porcukorral keverjük össze, hogy jó sűrű masszát kapjunk. Ahhoz hogy szép rózsaszínű legyen, teszünk bele kb. két kanálnyit a cukorban főtt cseresznye levéből. Ha kell még, adunk hozzá porcukrot. Ezt rákanalazzuk a muffinokra, majd cukrozott cseresznyével díszítjük.

Cukorban főtt cseresznye: 10 dkg porcukrot 1 dl vízzel összefőzünk és beleteszünk 12 szem cseresznyét. amit 10-15 percig ebben főzünk.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések