Újratöltve


A történet úgy kezdődött hogy egyszer ezer éve kókuszkockát sütöttem, azt az igazi hagyományos verziót, ami mézzel készül. Gatyi barátunk váratlanul beállított hozzánk és gyakorlatilag az egész tálca sütit eltüntette.Azóta bármikor hozzánk készül leadja a rendelését, kizárólag kókuszkockára.
Történt mostanában, hogy Gatyi szülinapjára meglepetés party szerveződött. Úgy gondoltam, kókuszkockát viszek, de hogy ne legyen mindig ugyanolyan, új köntösbe varázsoltam a régi receptet. Így született meg a kókuszos mini muffin...

Kókuszos mini muffin

Hozzávalók 48 db-hoz:

Tészta:
15 dkg cukor
1 db tojás
6 dkg vaj
3 ek méz
0,7 dl tej
1/2 cs. sütőpor
15 dkg liszt
1 cs. vaníliás cukor 

Öntet:
12 dkg vaj
4 ek tej
15 dkg cukor
2,5 ek kakaó
kókuszreszelék

A vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojást. Jól összedolgozzuk, majd a többi hozzávalót is belekeverjük. A tésztát muffin formába töltjük és 170 C-os előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. A muffinokat kihűtjük és elkészítjük a csokiöntetet.
A vajat a cukorral a kakaóval és a tejjel összekeverjük és tűzhelyen egyet forralunk rajta. Akkor jó, amikor már minden összetevő elkeveredett benne. A muffinok tetejét a csokiöntetbe mártjuk, majd meghempergetjük a kókuszreszelékben.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések