La Petit Francaise


Végre sikerült használható madeleine formát vennem a Kika konyhai osztályán. Ezen felbuzdulva és felidézve a pár évvel ezelőtti párizsi kiruccanásunkat egy hamisítatlan francia édességnek estem neki. A süti ízét a szárított levendula teszi különlegessé, amit még a Vámház körúti piacon a "kínaiban" újítottam (higgyétek el csodákra lehet ott lelni, minden van, mint kácsi búcsúban).  

Citromos levendulás madeleine

Hozzávalók:
15 dkg vaj
12 dkg liszt
12 dkg cukor
4 db tojás  
1 db citrom reszelt héja
1 rúd vanília  
1 kiskanál szárított levendula  
1/2 kávéskanál só

A vajat egy kis edényben aranybarnára pirítjuk, majd leszűrjük és hagyjuk kihűlni. Margarinnal ennél a receptnél ne próbálkozzunk, ehhez csak a vaj a megfelelő.
A tojást a sóval habosra keverjük, majd folyamatos keverés közben hozzáadjuk a cukrot, a citromhéjat, a levendulát és a vanília kikapart magját. Ezután a lisztet is beleforgatjuk. A végén a kihűlt vajat is belekeverjük.
A masszát egy fél óráig állni hagyjuk, addig a sütő is előmelegszik.
A formákat 3/4-ed részig töltjük a masszával és 170 C-os sütőben aranybarnára sütjük. Tökéletes kísérő egy csésze kávé, tej vagy tea mellé, kérdezzétek csak meg a kakaórockert. :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések