Jamie nyomában


Nem árulok el nagy titkot azzal, hogy a pösze angol szakácsot nagyon csípem. Természetesen van több kedvenc is, de róluk majd később. Szóval visszatérve Jamie-re az ő ételeit azért kedvelem, mert egyszerűen és gyorsan elkészíthetőek, és nem utolsósorban egészségesek.
Az alábbi recept alapját az angol srác egyik könyvében találtam. És hogy miért pont erre esett a választás? Mert tavasz van, a piacok tele vannak friss zöldségekkel és nem akartam ismét órákat a konyhában tölteni ebben a ragyogó napsütésben. Ez az egytálétel tökéletes egy szombati ebédnek.

Ropogós csirkecombok újburgonyával és paradicsommal

Hozzávalók 4 személyre:

800 g újburgonya
12 csirkecomb feldarabolva
600 g friss paradicsom (én most tettem bele konzerv paradicsomot is)
egy csokor friss oregánó letépkedett levelei
extra szűz olívaolaj
vörösboreset
só és frissen őrölt bors
4-5 cikk fokhagyma
egy csokor petrezselyem

A burgonyát sós vízben megfőzzük. Amíg a burgonya fő, addig a sütőt 200 C-ra előmelegítjük.
A csirkecombokat bedörzsöljük olívaolajjal, megszórjuk sóval és frissen őrölt borssal. Egy nagy serpenyőt felforrósítunk és a csirkét megpirítjuk benne. 
A paradicsom héját lehúzzuk. Ez úgy a legegyszerűbb ha leforrázzuk előtte, így könnyen lejön a héja. Közben megfőtt a burgonya is. A csirkét a burgonyát és a paradicsomot egy nagy tűzálló tepsibe tesszük. 
Az oregánót és a fokhagymát a sóval egy nagy mozsárban összezúzzuk. Hozzáadunk 4 evőkanál olívaolajat, egy kevés vörösborecet és frissen őrölt borsot majd alaposan összekeverjük és ráöntjük a csirkére.  Az egészet jól összekeverjük és a sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük.A végén megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel és így tálaljuk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések